Wat je moet weten over bedrukken


Vertellen wij je graag
Logo aanleveren
Om te zorgen voor een perfecte afdruk van je logo, tekst of ontwerp op de gekozen producten is het belangrijk dat je het logo en eventueel lettertype (compleet font) in gevectoriseerd EPS of AI bestand aanlevert. Tevens zien wij graag een vermelding van Pantone (PMS) kleuren. 
Zonder een logo in gevectoriseerd EPS, PDF of AI bestand kunnen wij in de regel geen logo’s afdrukken. Logo’s in andere bestand (bijv. jpeg) moeten minimaal 300 DPI zijn om een goede kwaliteit te kunnen garanderen. Wanneer je in het bezit bent van een logo of ontwerp in een ander bestand, neem dan contact met ons op. We kijken dan hoe we dit om kunnen zetten naar een goed bestand  voor een perfect resultaat. 

Let op, een JPG opslaan als EPS werkt niet, neem contact met ons op, wij helpen je graag.
 
Na binnenkomst van je bestelling krijg je van ons een bevestiging van de order en levertijd. Normaliter krijg je binnen 2 werkdagen een digitale drukproef van het te drukken drukbeeld (logo en/of tekst). Een digitale drukproef is een laatste stap en controle voordat de producten zullen worden bedrukt. Je controleert het logo en/of tekst. Eventuele fouten kunnen worden hersteld. 

Na goedkeuring van de digitale drukproef door de klant kan het drukproces in werking worden gezet en gaat de levertijd in. Niet tijdig reageren of goedkeuren kan tot verlenging van de levertijd leiden.   

Wil je voorafgaand aan het bestellen liever eerst een digitale drukproef? Dat kan. Neem dan contact met ons op zodat we eerst een digital drukproef kunnen laten maken, voordat je definitief besteld.

logoaanleveren

Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren?
Als je akkoord hebt gegeven op het digitale drukvoorbeeld en de productie is gestart is, kan de order niet meer gewijzigd of geannuleerd worden. 

Wat is een vectorbestand?
Een vectorbestand is de naam voor een grafische afbeelding die niet verandert in ‘korrels’. Een vector is niet opgebouwd uit pixels, maar uit vectoren. Banen die bestaan uit een begin- en een eindpunt met daartussen een lijn, golf, cirkel of een andere vorm. Je kunt het bestand vergroten en verkleinen zonder kwaliteitsverlies. 

Wat zijn PMS-kleuren?
PMS staat voor Pantone Matching System en houdt in dat alle kleurenaangeduid zijn met cijfers. Om te zorgen dat elke drukkerij overal ter wereld in dezelfde kleur drukt, hebben ze samen codes afgesproken. Een PMS-waarde is overal precies dezelfde kleur. 

pmskleuren
Is PMS en CMYK hetzelfde?
Nee, PMS gebruiken we voor al onze kleurcoderingen, behalve als we full colour drukken. Dan werken we met CMYK en hebben we het over 'digitaal drukken'. Deze vier letters staan voor Cyan, Magenta, Yellow en Key.

cmykkleuren
Wil je tekst bedrukken?
Vermeld het gewenste lettertype en de PMS-drukkleuren. Dan zorgen wij dat het geregeld wodt. Heb je een eigen lettertype? Stuur dan het font mee, zodat de DTP dit lettetype kan gebruiken.


 


 

Is drukwerk in 4 kleuren hetzelfde als full colour?
Nee, dit is niet hetzelfde. Vier kleuren zijn echt vier kleuren. Als een product full colour gedrukt kan worden staat het erbij.

Ik wil het artikel graag vantevoren zien, kan ik een sample bestellen?
Jazeker, bij elk artikel staat onderaan de productpagina de button sample bestellen. Aan het bestellen van een sample zijn wel kosten verbonden. De verzendkosten worden gecrediteerd als je binnen 2 weken een order indiend voor dit artikel.

Nog een aantal feiten:
• Drukkleuren kunnen door de (ondergrond)kleur van het product iets afwijken. Een blauw logo kan er op een gele tas bijvoorbeeld anders uitzien dan op een witte.
• Bij zeefdruk op grovere textielsoorten is de dekking van de kleur niet 100%. Transfer leent zich hier beter voor.