terug

De 5 origineelste kerstgeschenken voor uw relaties

De 5 origineelste kerstgeschenken voor uw relaties

Als je de verkoopcijfers van de winkels bekijkt dan weet je vaak al wat de populairste kerstgeschenken onder de consumenten zijn om elkaar te geven. Zo uit het hoofd zeg ik parfum, kleding, cd/dvd, sieraden en spullen voor in huis. Echt origineel zijn deze kerstgeschenken niet.

En hoe zit dit aan de zakelijke kant?

Wat geven bedrijven cadeau aan hun relaties en medewerkers. Ik heb rondvraag gedaan en dan hoor je vaak hetzelfde bij de kerstgeschenken voor de medewerkers. Hier worden eigenlijk heel traditionele geschenken in gezet voor de kerst. Denk aan kerstpakketten, cadeaubonnen en kerstgratificaties. Bij de kerstgeschenken voor de relaties is meer variatie. De geschenken voor de relaties zijn meestal ook iets goedkoper dan voor de medewerkers.

Een standaard artikel anders presenteren

Het is dus wel duidelijk dat het moeilijk is om een origineel kerstgeschenk te bedenken voor medewerkers en relaties. En dat is ook zo, iedereen wil graag uniek, origineel en onderscheidend zijn. In  mijn ogen ben je origineel als je de zaken niet vanuit een standaard manier benaderd maar op een eigen wijze invult. Dat kan met een standaard artikel zijn die je heel anders neerzet. Ook de marketing rondom het kerstgeschenk en de boodschap die je er aan wilt geven bepaalt de originaliteit van het geschenk.

Hieronder heb ik een aantal kerstgeschenken beschreven die origineel zijn, betaalbaar en goed verkrijgbaar. Daarnaast kun je de geschenken goed als onderdeel van je marketingcampagne gebruiken.

1. Geschenken met een twist

Dus een kerstgeschenk dat op een grappige of niet alledaagse manier is uitgevoerd. Denk aan een koffieservies in de vorm van een kerstman, notenkrakers in de vorm van een rendier of tablethoes met kerstmotief. Bruikbare geschenken die net  even wat anders zijn.  

2. De powerbank

Een mobiele oplader voor telefoon, tablet, iPod, MP3/4 speler en E-reader. Met een powerbank kun je altijd en overal je apparaat opladen en snel weer verder computeren, muziek luisteren of bellen. Super handig en een echte gadget. Ik zelf kan er inmiddels niet meer zonder en geef het vaak cadeau.

3. Design keuken en kook artikelen

Er wordt steeds vaker op hoog niveau door hobby koks gekookt. Wat is er dan mooier om hier op in te spelen en mooie design artikelen als kerst geschenk te geven. Er zijn tal van design keuken artikelen denk aan een ijsemmer, peper en zout molen, wijn accessoires of cocktailshakers. Deze artikelen zijn niet alleen praktisch maar staan ook nog eens mooi in de keuken als decoratie. Zo sla je twee vliegen in een klap.

4. Sportartikelen

In het nieuwe jaar begin ik met goede voornemens, een gezondere levensstijl en meer sporten hoort daar bij mij en veel anderen altijd bij. Daarom is een sportartikel en alles wat met een gezonde levensstijl te maken heeft een origineel kerstgeschenk. Het zal na de feestdagen, wanneer iedereen de pondjes er weer vanaf wil hebben, zeker gebruikt worden. Voorbeelden van sport geschenken zijn bijvoorbeeld een stappenteller,  fitness set, push up bar of sport elastiek. Nu alleen de goede voornemens nog volhouden wink

5. Wellness producten

Heerlijk verwend worden tijdens de feestdagen is natuurlijk de bedoeling. Lekker eten en drinken, mooie cadeaus en goed gezelschap. Maar we verwennen ons zelf ook graag met producten waar we mee kunnen relaxen of ons een luxe gevoel geven. Je ziet bij de consumenten verkopen tijdens de kerst ook dat verzorgingsartikelen en alles rondom wellness het heel goed doen. Dit kun je ook doortrekken richting je medewerkers en relaties. Niets zo lekker als een dikke wollige badjas, grote badhanddoek of een relaxset met geurige douche crème en bodylotion. Het meest origineel ben je natuurlijk als je zelf een relax set samenstelt die bij jou past. 

Natuurlijk zijn er erg veel andere originele geschenken te bedenken. Dit zijn slechts handvatten om je een richting te geven. Daarna is het aan jou om te bedenken wat bij jullie past en hoe je hier een leuke invulling aan kunt geven. Laat je kerstgeschenk op meerdere manieren voor je werken.

Wil je meer weten over de bovenstaand geschenken of wil je dat wij voor je op zoek gaan naar het ultieme originele kerstgeschenk neem dan contact met ons op. Dat kan via de e-mail info@relatiegeschenk4you.nl of kijk op www.relatiegeschenk4you.nl


geschreven door Saskia Bloemers - 06-02-2019 09:09

laatst geupdate op : 19-04-2024 07:06

tags :